Elindult a Flat.ly!

A Flat.ly egy albérlet-és/vagy lakótárskereső applikáció, mely a piacon jelenleg elérhető megoldásokhoz képest radikálisan más megközelítést alkalmaz. Segítségével a felhasználó álljon akár a bérlői, akár a kiadói oldalon időt és energiát takaríthat meg.

Az applikáció révén a bérlők gyorsan és hatékonyan tudnak keresni a kiadásra kínált ingatlanok között, valamint lehetővé válik a jövőbeli lakótársak előzetes megismerése is, így elkerülhetők a sokak által ismert zsákutcák, melyekbe a tökéletes albérlet felkutatása közben belefuthatunk. Az ingatlantulajdonosok szempontjától egyértelmű előrelépés, hogy megoldható a potenciális bérlők előzetes szűrése, akár szimpátia alapján történő priorizálásuk.

A mobilapp működési elve a társkereső, vagy éppen a humánerőforrás-toborzó applikációkból már jól ismert balra swipe/jobbra swipe koncepció. Amennyiben a lakást/szobát kereső felhasználó számára első pillantásra a képek és legfontosabb információk (lokáció, ár, lakótársak száma, stb.) alapján nem szimpatikus, akkor egy mozdulattal balra húzza. Ha viszont az adott bérlemény profilja meggyőzőnek bizonyul, akkor megtekinthet további képeket, illetve részletes információkat, egy jobbra swipe mozdulatot követően pedig már jelentkezhet is további egyeztetésre a tulajdonosnál.

A bérbeadó személynek lehetősége van listázni az érdeklődő felhasználókat, velük kapcsolatban pedig alapvető információkat ellenőrizni (pl.: dohányzik-e, rendelkezik-e kisállattal, stabil munkahellyel, stb.). Ha a tulajdonost meggyőzi a potenciális bérlő személye, akkor az applikáción belül kapcsolatba léphetnek egymással és egyeztethetnek a bérlemény személyes megtekintését illetően.

Amint a megállapodás a két fél között megköttetik, a bérlő profilját a tulajdonos a lakáshoz rendelheti, ekkor az esetleges további bérlők azt is láthatják, hogy kivel, kikkel élnének egy fedél alatt, ha ők is beköltöznek az ingatlanba.Továbbá a bérlők és a potenciális bérlők is kereshetnek egymás profiljai között, így lehetőségük van az ideális lakótárs felkutatására is.

A hangsúly ebben az esetben is a kölcsönös szimpátián van, valamint azon, hogy elkerülhetők legyenek az eltérő jellemvonásokból fakadó konfliktusok a közös bérlés során.